Цацаров получи още 6 тома материали срещу Ченалова

Цацаров получи още 6 тома материали срещу Ченалова | StandartNews.com

Шест тома допълнителни материали, отнасящи се за служебната дейност на съдия Румяна Ченалова, са изпратени  от ВСС на главния прокурор Сотир Цацаров.

Метериалите ще бъдат приложени към наказателните производства, които се водят срещу нея, съобщиха от прокуратурата. Преценката ще се извърши от специализираното звено "Антикорупция".

Сред материалите, предадени на главния прокурор, са 6 папки с документи. Папките са озаглавени: "Ченалова – Класьор 1", "Ченалова – Класьор 2", "Ченалова – Класьор 3", "Ченалова – РС-Сливница, ЧСИ", "Недобри практики – СГС-Ченалова", "Соло, Трактор, Белведере, БДЖ".

Съдия Румяна Ченалова бе пусната под гаранция от 8 хиляди лева миналия четвъртък през нощта. Тя е обвинена в длъжностно и документно престъпление по търговско дело на енергийно дружество срещу държавата. Ченалова е съдия на знакови дела като "Октопод" и "Соло".

Срещу Ченалова има и висящо разследване за престъпление по служба - по казуса "Белведере", който даде повод на френския посланик да заяви, че в съдебната ни система има "гнили ябълки". За него не й е повдигнато обвинение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай