Цацаров: Експертизата ще е ключова по делото за Тодор

Цацаров: Експертизата ще е ключова по делото за Тодор | StandartNews.com

Съдебно-медицинската експертиза ще е ключова за хода на делото за смъртта на 18-гподишния Тодор от Враца. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред бТВ.

Днес или най-късно утре тя ще бъде оповестена, наблюдаващият прокурор обмисля и дали експертизата да бъде оповестена публично.

Обвинител номер едно коментира и доклада на Европейската комисия за България, който беше оповестен официално в сряда. Не отричам критиките, но докладът на ЕК не е унищожителен, той е болезнено критичен, каза Цацаров.

Цацаров коментира и защо Христо Иванов и Радан Кънев искат оставката му. По отношение на бившия правосъден министър Иванов, Цацаров коментира, че той няма друг полезен ход и какво друго да направи освен да търси виновник за проблемите в правосъдието вън от определен кръг. "Но да подам оставка, защото точно Христо Иванов я иска, няма да стане", каза главният прокурор.

"Имам някаква представа за начина, по който той работи, как гледа или не гледа хората в очите, затова Христо Иванов не ми е критерий за оставката. Но да тълкуваме един доклад, който е максимално реалистичен, като унищожителен, не е правилно.
Що се отнася до Радан Кънев, той в качеството на лидер на опизицонна партия или на част от РБ ми иска оставката? Аз съм наясно за греховете на ВСС и за моите грешки, но нека да свършим работа, не е проблемът в оставките", коментира още Сотир Цацаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай