Сряда,

Цацаров за разследване на тримата големи в Темида

232
Цацаров за разследване на тримата големи в Темида
A
A
A

Главният прокурор Сотир Цацаров не само подкрепя, но вече е обсъждал нееднократно идеята на правосъдния министър Данаил Кирилов за възможност за разследване на тримата големи в съдебната власт - шефовете на ВКС и ВАС заедно с обвинител номер едно.

Цацаров първо уточни, че изразът, който се тиражира, за прекратяване на мандатите на тримата на върха на Темида, не е много правилен.

"Не става дума за предсрочно прекратяване на мандатите, а за механизъм, при който трима големи да могат да бъдат разследвани и да се провежда производство в случай на обвинение и тежки престъпления. Това предложение среща разбиране и много силна подкрепа на ЕК.Ние сме го обсъждали с Данаил Кирилов, коментира във Велико Търново главният прокурор, който участва в тържествата за 140 години от Учредителното събрание и Търновската конституция. Той допълни, че предложението на правосъдния министър е за въвеждане на механизъм за носене на дисциплинарна отговорност при случаи на обвинение и разследване от страна на тримата големи на върха на Темида.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички