Цацаров за разследване на тримата големи в Темида

Главният прокурор нееднократно е обсъждал идеята с Данаил Кирилов

Цацаров за разследване на тримата големи в Темида | StandartNews.com

Главният прокурор Сотир Цацаров не само подкрепя, но вече е обсъждал нееднократно идеята на правосъдния министър Данаил Кирилов за възможност за разследване на тримата големи в съдебната власт - шефовете на ВКС и ВАС заедно с обвинител номер едно.

Цацаров първо уточни, че изразът, който се тиражира, за прекратяване на мандатите на тримата на върха на Темида, не е много правилен.

"Не става дума за предсрочно прекратяване на мандатите, а за механизъм, при който трима големи да могат да бъдат разследвани и да се провежда производство в случай на обвинение и тежки престъпления. Това предложение среща разбиране и много силна подкрепа на ЕК.Ние сме го обсъждали с Данаил Кирилов, коментира във Велико Търново главният прокурор, който участва в тържествата за 140 години от Учредителното събрание и Търновската конституция. Той допълни, че предложението на правосъдния министър е за въвеждане на механизъм за носене на дисциплинарна отговорност при случаи на обвинение и разследване от страна на тримата големи на върха на Темида.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай