Цацаров: Ще събудя Антикорупционната комисия

Коленичи се по два повода - когато горещо се молим на Господ и когато отдаваме почит, каза главният прокурор

Цацаров: Ще събудя Антикорупционната комисия | StandartNews.com

 

Моята цел ще бъде да събудя Антикорупционната комисия, ще дам конкретни предложения в концепцията. Това заяви днес в Народното събрание главният прокурор Сотир Цацаров малко преди да бъде изслушан от групата на Обединените патриоти по повод номинацията му за шеф на КПКОНПИ.

Не е моя работа да предлагам изменения в закона, макар той да има несъвършенства. Но и няма да скрия мнението си за всичко онова, което трябва да бъде направено като изменения в закона", каза още той и добави, че предложението на БСП президентът да назначава ръководството на Антикорупционната комисия не е от днес.

Лично аз не мисля, че този модел е най-работещия. Имало е среща с БСП, казал съм какво мисля, не съм променил мнението си и сега, каза той, но уточни, че политическа логика няма да коментира.

Отново разследването за починалото 3-годишно момченце, Цацаров заяви, че вчера е иззета документацията от всички медицински заведения, чиито шефове са отстранени до края на проверките. Резултатите от аутопсията и началните резултати са иззети, разпитани са родителите на детето, те са предали и записите от телефонните им апарати, които ще допринесат за разкриване на истината. Ще последват разпити на всички медицински лица на трите болници. Ще се изиска съдебно-медицинска експертиза. Нека от този случай да не правим обобщение за качествата на всички медицински специалисти, каза още Цацаров.  

По повод протеста с коленичили хора пред президенството срещу избора на Гешев, Цацаров заяви: Коленичи се в два случая – когато горещо се молиш на Господ и за да отдаваш почит за загиналите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай