Сряда,

Цацаров е изключително подходящ за шеф на КПКОНПИ

От: Редактори, кадър бТВ -
397
Цацаров е изключително подходящ за шеф на КПКОНПИ
A
A
A

Кандидатурата на главния прокурор Сотир Цацаров е изключително подходяща за шеф на антикорупционната комисия, заяви пред бТВ следователят и бивш член на Висшия съдебен съвет (ВСС) Ясен Тодоров.

Сотир Цацаров ще влезе с летящ старт в КПКОНПИ, ако бъде изран от парламента, категоричен бе Тодоров.

Цацаров беше номиниран вчера от ГЕРБ и Обединените патриоти за поста. Срокът за предлагане на кандидати изтича днес, очаква се „Воля” да предложи и друг кандидат - депутата от партията Симеон Найденов.

По думите на Тодоров каквито и критики да има към Цацаров никой не оспорва неговите професионални качества. Изтъкна също, че настоящият главен прокурор имам богат административен опит.

Изборът на Иван Гешев за главен прокурор в никакъв случая не беше предизвестен и не виждам нищо притеснително в него, коментира още Тодоров.

Той определи като „смешно” твърдението, че съдия Атанаска Дишева е била заплашена от Иван Гешев по време на заседанието на ВСС по прегласуването на кандидатурата му за главен прокурор.

Според Тодоров президентът Румен Радев няма основание да сезира Конституционния съд за процедурата за избора на нов главен прокурор.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията