Тревожно разкритие на Гешев. Засегнати са големи фигури

Става въпрос за корупцията и остарелия НК

Тревожно разкритие на Гешев. Засегнати са големи фигури | StandartNews.com

Седем души на високи нива в държавата са сред разследваните за корупция от спецпрокуратурата миналата година. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в отговор на въпрос от Мирослав Иванов ("Продължаваме Промяната"). Главният прокурор е на изслушване в правната комисия в парламента, съобщават от Dariknews.bg.

"Общо 66 души са предадени на съд от спецпрокуратурата м.г. Нямам спомен тази година МВР да е докладван случай за корупция, в който участва лице от високите етажи", отчете Гешев. "В последните години има редица скандали, по които за обществото няма отговори, няма присъди. Да се събират доказателства е задължение на прокуратурата и тя ръководи разследването", посочи Иванов.Темата за кюлчетата, джуджетата и други приказни герои е приключена, каза още Гешев.

По-рано обвинител номер едно заяви пред комисията, че Наказателният кодекс е остарял. "Той е от времето на Тодор Живков, от 1968 г. и е негодно оръжие за борба с престъпността", каза Гешев.

По думите му последствието от закриването на спецправосъдието е, че почти всеки ден виждаме катастрофи и чувствително повече водачи, управляващи под въздействието на наркотици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай