Понеделник,

Топ юрист се усъмни в искането за махане на Гешев. Причината

От: Иван Ангелов, кадър НоваНюз -
6521
Топ юрист се усъмни в искането за махане на Гешев. Причината
A
A
A

Инспекторатът на Висшия съдебен съвет трябва да проучи случая с взрива срещу главния прокурор Иван Гешев и да се произнесе преди да се отправят обвинения към обвинител номер едно. Това мнение изрази пред НоваНюз юристът и бивш директор на Националната следствена служба Бойко Найденов.

Той смята, че трябва да се направи детайлна проверка по отношение на първоначалните следствени действия след взрива до автомобила на главния прокурор. Бившият директор на НСлС посочи, че не може да произнася заключения по това кой е извършил някакво дисциплинарно нарушение и дали е извършено изобщо такова.

„Не ме изненада искането за предсрочно прекратяване на правомощията на главния прокурор, но начинът, по който беше направено, донякъде ме озадачи, тъй като в крайна сметка това, което се твърди като нарушение, не знам как е било установено“, сподели Найденов.

„Доколкото политическите партии, които излъчват представители във ВСС, отправят своите послания към обществото именно чрез тези хора. Едва ли тези хора са преоценили поведението на главния прокурор в този момент, тъй като те имаха достатъчно основания да се заемат и да мислят по този проблем вече 2-3 години“, добави бившият шеф на следователите.

„Можем да разсъждаваме върху това кой какво казва, но това подлежи на проверка. Ние в момента правим едни предположения кой казва истината. Затова, именно, Инспекторатът на ВСС трябваше да проведе една проверка преди това, някаква комисия да се излъчи, която реално да установи какво се е случило. И едва след това да се предприемат едни или други дисциплинарни мерки“, категоричен е Найденов.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com