Топ прокурор: Няма причина за оставка на Гешев

"Бих се притеснил, ако всички хвалим прокуратурата", каза Евгени Иванов

Топ прокурор: Няма причина за оставка на Гешев | StandartNews.com
  • "Бих се притеснил, ако всички хвалим прокуратурата", каза председателят на Асоциацията на прокурорите в България Евгени Иванов

„Не мога да възприема въпроса за призивите за оставката на Иван Гешев като актуален, защото не виждам причина за това“. Това заяви председателят на Асоциацията на прокурорите в България Евгени Иванов пред Нова тв.

ВИЖ ОЩЕ: Гешев: Никой не е над закона, днес ще го покажем

„В едно свое изявление главният прокурор каза защо няма да подава оставка, а именно – защото си върши работата. Това не може да е повод за оставка“, категоричен бе той. Запитан какво смята за влизането на прокурори в президенството, той коментира: „Прокуратурата трябва да си върши работата така, както повелява законът. Не виждам нищо по-различно от това да се случва в тази ситуация. Напротив – колегите влязоха културно в сградата, свършиха си работата и излязоха“.

„Бих се притеснил, ако всички хвалят прокуратурата. Това би означавало, че не си вършим работата както трябва. Тъй като сега всички ни критикуват, аз съм по-скоро спокоен. Това означава, че работим", каза още Иванов. И обобщи: „Прокуратурата просто е активна. Толкова активна не съм я виждал, поне откакто аз работя.".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай