Тече изборът на нов представител във ВСС

Евгени Иванов е единственият номиниран

Тече изборът на нов представител във ВСС | StandartNews.com

Прокурорите избират своя нов представител във Висшия съдебен съвет - единствен кандидат е военният прокурор Евгени Иванов. На заседанието бяха регистрирани 319 прокурори, информират от ВСС.

До обяд на заседание на общото събрание на прокурорите бяха избрани председател на събранието, избирателна комисия и избирателни секции, съобщиха от Висшия съдебен съвет (ВСС).

По информация на БНР общото събрание започна с час по-късно заради липса на кворум. Според правилата, след като изтече този час, не е необходимо присъствието на половината от имащите право на глас.

Единственият номиниран Евгени Иванов е за мястото на Даниела Машева, която стана заместник на главния прокурор Иван Гешев.

В концепцията си Иванов обявява за свои приоритети създаването на стандарти за дисциплинарните производства, мотивиране на работещите и почтените прокурори, преодоляване на нежеланието на магистратите да подпомагат законодателния процес, по-високи застрахователни обезщетения.

Евгени Иванов е и председател на Асоциацията на българските прокурори. Той беше издигнат за съдебен кадровик от ръководители на различни звена на държавното обвинение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай