Вторник,

Тече изборът на нов представител във ВСС

От: Редактор -
189
Тече изборът на нов представител във ВСС
A
A
A

Прокурорите избират своя нов представител във Висшия съдебен съвет - единствен кандидат е военният прокурор Евгени Иванов. На заседанието бяха регистрирани 319 прокурори, информират от ВСС.

До обяд на заседание на общото събрание на прокурорите бяха избрани председател на събранието, избирателна комисия и избирателни секции, съобщиха от Висшия съдебен съвет (ВСС).

По информация на БНР общото събрание започна с час по-късно заради липса на кворум. Според правилата, след като изтече този час, не е необходимо присъствието на половината от имащите право на глас.

Единственият номиниран Евгени Иванов е за мястото на Даниела Машева, която стана заместник на главния прокурор Иван Гешев.

В концепцията си Иванов обявява за свои приоритети създаването на стандарти за дисциплинарните производства, мотивиране на работещите и почтените прокурори, преодоляване на нежеланието на магистратите да подпомагат законодателния процес, по-високи застрахователни обезщетения.

Евгени Иванов е и председател на Асоциацията на българските прокурори. Той беше издигнат за съдебен кадровик от ръководители на различни звена на държавното обвинение.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com