Страх от делото срещу касапина Георги, съдебни медици бягат като попарени

Николаев е с мярка за неотклонение „задържане под стража“

Страх от делото срещу касапина Георги, съдебни медици бягат като попарени | StandartNews.com

Съдебни медици, на които е било възложено изготвянето на новата експертиза за нараняванията на нарязаното с макетен нож 18-годишно момиче в Стара Загора са си направили отвод по досъдебното производство. Това е станало на 31 юли, уточняват от прокуратурата.

От там твърдят, че с постановление от 29 юли 2023 г. е била назначена съдебномедицинска експертиза с обект на изследване – нараняванията на пострадалата Дебора, на 18 г. Тя е била възложена на екип от съдебни медици от УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович", гр. Стара Загора.

След депозирания отвод изготвянето на комплексната съдебномедицинска експертиза е възложено на вещи лица от друг съдебен район. В нея са включени вещи лица - съдебни медици, неврохирург, както и лекари по лицево-челюстна хирургия и хирург.

С постановление на наблюдаващия прокурор по делото е назначена и комплексна психолого-психиатрична експертиза на пострадалото момиче.

Двете експертизи ще бъдат изготвени по досъдебно производство на Районна прокуратура - Стара Загора, по което като обвиняем е привлечен Георги Николаев, на 26 г. – за нанасяне на средна телесна повреда на 18-годишната Дебора – престъпление по чл. 129, ал. 1, вр. ал. 2 от Наказателния кодекс.

Николаев е с взета от Районен съд - Стара Загора мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай