СРС с първо заседание по дело срещу Бисер Миланов-Петното

СРС с първо заседание по дело срещу Бисер Миланов-Петното | StandartNews.com

София. Днес Софийският районен съд (СРС) провежда първото заседание по едно от делата срещу Бисер Миланов - Петното. Срещу него има повдигнати обвинения за две хулигански деяния, извършени в началото на годината. Очаква се по делото да бъдат разпитани 28 свидетели и 6 вещи лица.

На 13 януари в столицата на ул. "Луи Айер" Миланов насилствено е взел от ръката на телевизионен оператор часовник и е обиждал журналиста на бТВ Мария Цънцарова. "Изблъскал я и я притиснал с тялото си до стената", гласи официалното становище на телевизията по случая.

На 15 януари в района на сградата на Народното събрание Миланов е нанесъл обиди на мъж и междувременно е влязъл в конфликт с репортера Петър Нанев, като го е бутал с ръка. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив и за него е предвидено наказание "лишаване от свобода" от 1 до 6 години, посочват от прокуратурата.

Петното е подсъдим за закана за убийство и срещу него има повдигнато обвинение, че е бил помагач на Петното е подсъдим за закана за убийство и срещу него има повдигнато обвинение, че е бил помагач на Йордан Бонев, като двамата са подбуждали към насилие и омраза, основани на расов признак. Към момента Петното се намира в ареста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай