След оставката. Цацаров разкри какъв ще става

Не защитен свидетел, а прокурор

След оставката. Цацаров разкри какъв ще става | StandartNews.com

Не, няма да ставам защитен свидетел, а прокурор във ВКП. Така председателят на КПКОНПИ в оставка Сотир Цацаров коментира изказването на депутата от ПП Искрен Арабаджиев при гласуването на оставката му в Народното събрание. Това стана след изслушването му днес в Антикорупционната комисия на НС. 

В сряда в пленарна зала депутатът Арабаджиев каза: „Аз приветствам да остане в системата, но бих бил по-доволен, ако остане като защитен свидетел, защото е натрупал много информация“, каза Арабаджиев и добави, че тази информация можела да послужи за това „половината народни представители да станат клиенти на прокуратурата“.

Прокурорската колегия на ВСС възстанови Цацаров като прокурор във ВКП и се очаква това да стане на 1 март.

"Трябваше да се намери начин да осигурят и моето присъствие в парламентарната зала. Не че толкова ми се иска да вляза в парламентарната зала, а просто когато 2 часа сипеш обвинения и какво ли не, елементарната коректност изисква този, върху когото сипеш обвинения, поне да каже две приказки в отговор на всичко това.

Но щом са решили да го направят така и тази политическа заря им необходима - ок, няма никакъв проблем", посочи още Цацаров. 

Според него, няма професионален капацитет за писане на закон за разделение на КПКОНПИ. "Ако това не беше само политическо намерение, щеше вече да има законопроект", каза Цацаров. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай