Понеделник,

След 8 години – развръзка по делото „Сарафово”

От: СТАНДАРТ -
287
След 8 години – развръзка по делото „Сарафово”
A
A
A

8 години след атентата на летище „Сарафово” делото е към своя край. Присъдата трябва да стане ясна в понеделник. Това съобщи пред Нова тв говорителят на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет Калина Чапкънова и прогнозира, че ще има осъдителна присъда.

„С оглед тежестта на обвиненията, мисля, че най-справедливото наказание е това, което предложи прокуратурата, а именно доживотен затвор без право на замяна”, каза още Калина Чапкънова, която беше наблюдаващ прокурор по делото за атентата в Сарафово до внасянето на обвинителния акт в съда и началото на досъдебната фаза на процеса.

„Към момента, в който беше внесен обвинителният акт, тези доказателства бяха достатъчни да бъде обоснована обвинителната теза и да бъде защитена от съда. Лично следя делото в медиите и чрез комуникация с колеги. Смятам, че тезата по никакъв начин не е разколебана”, заяви тя. Чапкънова коментира и общото събрание на Прокурорската колегия по повод избор на нов неин член на ВСС. „Кандидатът е един единствен, но процедурата е демократична. Всеки колега може да предложи свой колега, в случай, че е на лице съгласие от лицето. Мисля, че не бива да пренебрегваме, че настоящият Висш съдебен съвет вече е изчерпал три от петгодишния си мандат. Лицето, което ще бъде избрано, няма как да разгърне цяла нова концепция”, обясни тя.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com