Славов с поздрав към нотариусите за годишнината на Нотариалната камара

Той изтъкна и постигнатото в областта на дигитализацията, в  която българският нотариат е пионер

Славов с поздрав към нотариусите за годишнината на Нотариалната камара | StandartNews.com

Правосъдният министър Атанас Славов поздрави днес нотариусите по случай 25-годишнината от създаването на Нотариалната камара.

„Този четвъртвековен период е изключително дълъг за нашето доста разделено и динамично развиващо се общество. Това е период, за който трябва да направим равносметка“, каза в обръщението си Славов.

Като постижение той открои на първо място изграждането на нотариалната като свободна, самоуправляваща се професия, налагаща високи професионални стандарти във време, „когато нашето общество преминаваше през сериозни кризи – икономически, политически и геополитически“.

Славов отбеляза и че през тези години професията на нотариусите се е превърнала в една от най-атрактивните за българските юристи. „И това е така не само заради високия социален статус, който дава тази професия, но и защото българският нотариат е гаранция за правната сигурност, гаранция за гражданския и търговския оборот. Това мотивира много млади колеги да се присъединят към професията“, допълни министърът.

В приветствието си Атанас Славов изтъкна и постигнатото в областта на дигитализацията, в  която българският нотариат е пионер.

„Министерство на правосъдието винаги е отворено за предложенията на българските нотариуси. Благодаря ви за участието в множеството работни групи в МП за изработването на различни нормативни актове. Благодаря ви и за вашата инициативност през годините да държите високи стандарти на професията и тя да има една добра законова регулация, което е изключително важно“, каза  правосъдният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай