Сидеров: Прокуратурата иска да ме изкара от политическия живот

Сидеров: Прокуратурата иска да ме изкара от политическия живот | StandartNews.com

Волен Сидеров заяви в Софийския апелативен съд, че с протеста си прокуратурата цели обвиняемите да бъдат отделени от политическия и обществен живот в страната. Лидерът на Атака и Десислав Чуколов са в съда, където се гледа мярката им за неотклонение.

По-рано Софийска градска прокуратура протестира определението на СГС за определяне на мярка за неотклонение парична гаранция в размер на по 6 000 лева спрямо двамата народни представители.

По думите на Сидеров, в представените доказателства прозира знак, че се търси нещо повече от юридически подход към тяхната дейност. Той допълни, че прокуратурата цели да добави към образа му още "черни щрихи" и да му изгради негативен портрет, като го представи като обществен враг номер №1, информира "Фокус".

Лидерът на "Атака" изказа възмущението си от опита на прокуратурата да го представи като обществено опасно лице и заяви, че не приема за коректни опасенията на прокуратурата, че може да извърши друго престъпление.

Десисав Чуколов от своя страна отговори, че с действията си прокуратурата се стреми да им създаде образ на хора, които биха извършили престъпление и добави, че не биха се укрили, защото професиите им изискват да са непрестанно пред българското общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай