Шок! Потресаващи разкрития за прокурорския син

Васил Михайлов е подсъдим за 8 престъпления

Шок! Потресаващи разкрития за прокурорския син | StandartNews.com

В Софийския районен съд продължава делото срещу прокурорския син Васил Михайлов. Той е подсъдим за 8 престъпления – нанасяне на средни телесни повреди на трима души, леки телесни повреди по хулигански подбуди на други двама, за хулиганство и за закана с убийство.

Днес свидетелстваха пребитият футболен треньор Румен Андонов, Красимир Григоров, баща на известната актриса Луиза Григорова и синът му Никола Григоров. Едуард Крушовски не се яви.

Васил Михайлов беше представляван от адвокат Велин Велинов. Присъства и чичото на обвиняемия. Насилието над футболния треньор Румен Андонов стана първият публично известен случай, свързан с агресията на прокурорския син от Перник.

Румен Андонов разказа какво се е случило на 11 юни. Той е пиел кафе и към 14 часа е отишъл до колата си, паркирана до главната улица в Перник. Сетил се е, че е трябва да мине през пазара.

"Тогава едно момче ми се усмихна и каза: "Здрасти, тренер. Отидох при него, а той ме удари с бокс, няколко пъти". Андонов го питал защо го удрял, а Михайлов отвърнал: "Казал си на моята братовчедка, че била платена". "Аз не познавам нито обвиняемия, нито братовчедка му. Какво да ви кажа", допълни Андонов, който се върнал в колата си след като бил сериозно ударен в челюстта.

Веднага се обадих на баща му Бисер, който познавах, но не и сина. "Биска, синът ти ми счупи ченето", това споделил треньорът. Бащата на прокурорския син посъветвал Андонов да изчака преди да предприеме нещо. Челюстта му била счупена на две места, а полицията констатирала нараняванията. "Зъбите ми започнаха да падат, обидно е това, което ми се случи. Аз съм уважаван треньор в Перник", каза мъжът, цитиран от Фокус.

Андонов потвърди, че има много клипове на Михайлов, който упражнява насилие, дори над тийнейджъри, които тренира.

Никола Григоров разказа какво се е случило на 24 май 2022 г. в Деня на абитуриентския му бал. Неговият приятел Едуард Крушовски е звънял на тогавашната приятелка на прокурорския син. Никола уточни, че е било шеговито обаждане и Едуард не е знаел, че това е приятелката на Михайлов.

Прокурорският син разбрал за обаждането, впоследствие Михайлов отишъл при Никола и Едуард в центъра на Перник, дръпнал Едуард и го ритнал в главата и корема. Бащата на Никола Григоров Красимир се намесил и искал да говори с Михайлов и да го успокои. Красимир Григоров вървял след Михайлов.

Прокурорският син ударил и него в челюстта. Никола Григоров сподели, че е виждал клип как обвиняемия упражнява насилие пред ресторант в Перник.

"След това социалните мрежи започнаха да избухват с подобни клипове с насилие. Има и клип как удрят баща ми. Мисля, че е от момиче, което снима клипа от втория етаж, което е заснело целия хаос", допълни той.

Красимир Григоров потвърди думите на сина си Никола. Той добави, че е бил в нетрезво състояние. Искал е да предотврати спор, но е бил ударен. Той заяви, че спомените му от вечерта са неясни, впоследствие е видял клип как е повален от обвиняемия Васил Михайлов.

На последното заседание по делото в районния съд, защитата на Васил Михайлов поиска отвод на наблюдаващия прокурор по делото, но то беше отхвърлено от съда като неоснователно. В момента Михайлов е в ареста, с постановление на районния съд в Дупница по друго обвинение срещу него - за отправени заплахи за убийство към бившата си приятелка.

Междувременно стана ясно, че изцепките на 19-годишния Васил Михайлов продължават и в ареста.

Младежът се намира в килия в Кюстендил, където е по обвинение, че се е заканил с убийство на бившата си приятелка Боряна. На 11 ноември Васил е набил свой съкилийник, което е наложило преместването му в самостоятелна килия. В нея той е запалил одеяло и огънят е бил потушен с пожарогасители. Това разкри наблюдаващият прокурор по делото Георги Иванов на поредното заседание в Софийския районен съд. 

Освен това се разбра и че Васил счупил преграда по време на свиждане. Заради това от затвора в Кюстендил отново е бил преместен в затвора в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай