Щракнаха белезници на Пламен Узунов

Юридическият съветник на президента е бил задържан край Пловдив

Щракнаха белезници на Пламен Узунов | StandartNews.com

Юридическият съветник на президента Пламен Узунов е задържан край Пловдив, а вече вероятно и докаран в следствен арест в София, предаде БНТ.

Узунов ще бъде отведен в 9-о районно управление в София. Според източници на националната медия е възможно да бъде заведен в сградата на президентството, където в негово присъствие да бъде направен обиск на кабинета му.

Прокуратурата го проверява за търговия с влияние заради чат комуникация с обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков.

Според прокуратурата той е изпратил на Бобоков съдебно решение от Върховния административен съд , с което се освобождава кораба БАДР, още преди да бъде публикувано.

На 3 юли той беше на разпит в Националното следствие, където разследващите са искали от президентския съветник доброволно да предостави паролите за отключването на два от иззетите от него телефонни апарати.

Причината, според прокуратурата, експертите са установили, че когато Узунов е предал телефоните си е предоставил неверни пароли. От държавното обвинение даже съобщиха, че дори има съмнения, че единият апарат е бил умишлено повреден, за да няма достъп до паметта му.

По-рано днес от ДАНС обявиха, че са отнели достъпа до секретна информация на П.У., а и на лице с инициалите И.М. "Лицата са висши служители в Администрацията на Президента на Република България", коментираха от агенцията.

Отново днес бе задържан и бизнесменът Пламен Бобоков, който е в ареста за 24 часа.

Вероятно ще му бъде повдигнато обвинение по разследването за търговия с влияние заради чат кореспонденцията му с Пламен Узунов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай