Вторник,

Сарафов каза ще си подаде ли оставката /ОБНОВЕНА/

От: Агенция Стандарт -
1498
Сарафов каза ще си подаде ли оставката /ОБНОВЕНА/
A
A
A

Обмислям дали да не предложа на ВСС освобождаването на Ясен Тодоров от зам.-председател на НСлС. Той не може и не изразява позиция на Следствието. Това заяви зам.-главният прокурор Борислав Сарафов пред БНР.

„Можеше да не допуснем израелския експерт до мястото на взрива в близост до кортежа на главния прокурор Иван Гешев. Никой от колегите ми не е нарушил закона и няма процесуални нарушения. Огледът беше динамичен, освен, че се оглеждаха предмети и веществени доказателства, бяха и преместени – дървета бяха преместени, изгребана пръстта, за да се осигури достъп”.

"Не може върху темата - дали семейството на Иван Гешев е било с него в колата при инцидент, да се изгражда истерия. Това не е централна тема. Фактът е, че там е имало хора, чийто живот също е важен... Чест на пагона е да бъдеш морален, етичен, коректен, но това не означава, че се погазват правни норми", коментира още Сарафов.

Той е категоричен, че няма да подаде оставка, ако такава му бъде поискана.

Сарафов поясни, че в неговото свободно изразено мнение "има критики, които няма да се поколебая да ги кажа и на главния прокурор Иван Гешев".

"Може би е назрял моментът да му кажа лично, че някои неща може би трябва да се поправят, да се артикулират. Както прокуратурата навлезе в политиката, така и политиката навлезе в прокуратурата. Прокуратурата трябва да промени доста от публичното си говорене, от своя облик, трябва да излезе от парламента и ромските махали, да се върне в съдебните зали. Прокуратурата трябва да излезе от много места", каза той.

По думите му главният прокурор е трябвало да излезе след инцидента сред колегите си. И беше категоричен, че разследването ще се води максимално отговорно и професионално. Работи се по всички версии. 


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com