Семерджиев изуми с думите си за зверската катастрофа на "Черни връх"

Има ли доказателства, които да издържат пред съда?

Семерджиев изуми с думите си за зверската катастрофа на "Черни връх" | StandartNews.com

Георги Семерджиев изуми съда с думите си.

"Моля да ме оправдаете – не съм управлявал аз колата“, каза обвиняемият като последни думи към съда.

Според адвоката му няма нито едно пряко доказателство кой е управлявал колата и колко човека е имало в нея.

„Относно шофьорската книжка – доказано е, че не е истинска. Но той е бил там и е положил успешно изпити. Не може да отговаря дали документът е истински“, коментира още Мирослав Христов пред съда.

Прокуратурата поиска 22,5 години затвор за Георги Семерджиев за катастрофата на столичния булевард „Черни връх“.

По обвинението за убийство по непредпазливост прокуратурата поиска от съда да наложи присъда от 15 години затвор. Предвид факта, че Семерджиев има съдебно минало и е обвиняем за общо пет престъпления, обвинението поиска увеличение с една втора.

Предложението е наказанието да бъде увеличено с една втора предвид утежняващите обстоятелства. С оглед, че Семерджиев е извършил пет престъпления и с оглед обществената опасност, 15 години не биха били достатъчни, коментират от прокуратурата.

Към общото най-тежко наказание да бъде наложена и глоба от 2000 лева, иска съда, уточнява bTV.

Адвокат Пламен Димитров, който представлява роднините на Хариет, която загина при катастрофата на „Черни връх“, поиска от съда максималната присъда от 20 години затвор за убийство. Поиска и обезщетение на стойност по 250 000 лева за петима нейни роднини за причиняване на болка и страдание - общо 1 250 000 лева.

Адвокат Механджийски, който е защитник на семейството на загиналата Христина, поиска наказание, което да е близко до горната граница от 20 години, както и да бъдат заплатени разноските по делото.

Решиха. Присъдата на Семерджиев! 

В крайна сметка Софийски градски съд призна за виновен Георги Семерджиев за катастрофата на столичния булевард "Черни връх". Тежкото произшествие, при което загинаха две млади жени, стана на 5 юли миналата година. 

Семерджиев бе признат за виновен по 5 обвинения, за които ще лежи в затвора 20 години. Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначално строг режим. Към присъдата се приспада времето, което Семерджиев е прекарал в ареста.

За всяко от обвиненията съдът определи различно наказание като според законодателството се определя едно общо, най-тежко, за всички престъпления.

Семерджиев е осъден на 2.6 години затвор и глоба за 1300 лв. за управление на автомобил след наркотични вещества на 10 юни в София; на 5 години за използване на фалшива шофьорска книжка, за която твърди, че е издадена от Швейцария; на 15 месеца за фалшиви регистрационни номера на автомобила му, който шофирал на 5 юли вечерта; на 3 години и глоба от 7000 лв. за притежание на метафметамин на 5 юли и на 16 години за причиняване на смърт по непредпазливост след шофиране на автомобил и притежание след употребата на наркотични вещества и неспазване на правилата за движение.

Прокуратура поиска наказанието да се изпълнява при първоначален строг режим и наказанието му да бъде допълнително увеличено с 1/2 поради особена високата обществена опасност както на подсъдимия, така и на извършените престъпления.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Софийски апелативен съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай