Сарафов се обгражда със свои хора. Ключово назначение

Бивш зам.-министър става дясната му ръка

Сарафов се обгражда със свои хора. Ключово назначение | StandartNews.com

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) назначи Мария Енчева Павлова – следовател в Национална следствена служба, на длъжност „заместник на главния прокурор“. Предложението е от изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов.

Това стана малко, след като Прокурорската колегия на ВСС освободи заместниците на Гешев.

Мария Павлова, която в момента е следовател в Националната следствена служба (НСлС), е назначена за заместник-министър на правосъдието в кабинета на служебния министър Крум Зарков на 9 август 2022 година.

Тя е била повече от десет години следовател в НСлС, а преди това и в Столичната следствена служба. Няколко години е работила и като прокурор в Софийската районна прокуратура.Заемала е длъжността служебен министър на правосъдието в периода 27 януари - 4 май 2017 година. Също така е била заместник–министър на  правосъдието в две служебни правителства - от 17 май 2021 до 27 януари 2022 година.

Прокурорската колегия на ВСС уважи молбата на Красимира Филипова и Десислава Пиронева за освобождаване от поста заместник-главен прокурор и бяха преназначени като прокурори с ранг прокурор към ВКП. Това стана след решение на извънредно заседание на колегията.

Другият заместник на бившия вече главен прокурор Иван Гешев - Даниела Машева също бе освободена от поста и колегията реши да я назначи като прокурор във ВКП. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай