Сарафов проговори!Взе на прицел мигранти, пияни шофьори и хора с власт

Обяви приоритетите си

Сарафов проговори!Взе на прицел мигранти, пияни шофьори и хора с власт | StandartNews.com

Активната работа по делата, свързани с нелегалния трафик на мигранти с оглед засиления мигрантски натиск над страната, престъпленията, причинени от шофьори, управляващи моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и разследванията срещу лица с имунитет.

Това са приоритетите на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов. Той ги представи на Национално съвещание на Прокуратурата на Република България, става ясно от съобщение на сайта на институцията.

Главният прокурор обърна специално внимание на срочното приключване на досъдебните производства, в това число и на тези, които след закриването на Специализираната прокуратура са били разпределени към окръжните прокуратури. 

„Едно разследване в продължение на 3-4 години е лошо правосъдие, а бавното правосъдие води до недоверие в обществото към работата на съдебната власт“, подчерта Борислав Сарафов, като изтъкна, че бързината не следва да се отразява на качеството на работата на прокурорите и следователите.

Участие в съвещанието са взели Мария Павлова, заместник на главния прокурор, административните ръководители на апелативните, окръжните и военно-окръжните прокуратури, завеждащите отдели във ВКП, ВАП и следствието, както и членове на Прокурорска колегия на Висшия съдебен съвет. 

В рамките на Националното съвещание на ПРБ с участието на членовете на Прокурорска колегия на ВСС бяха дискутирани и въпроси от организационен и административен характер.

Предстои Сарафов и заместник главният прокурор Мария Павлова да стартират обиколки на апелативните райони, за да проведат срещи с прокурорите и следователите по места

Представянето на приоритетите от страна на Сарафов се случва на фона на жалба на министъра на правосъдието Атанас Славов срещу избора му за изпълняващ длъжността главен прокурор, както и на образувано конституционно дело, свързано с отстраняването на Иван Гешев като главен прокурор, чието място бе заето от Сарафов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай