Съдят три дни Марешки за изнудване и побой

Съдят три дни   Марешки  за изнудване и побой | StandartNews.com

Варненският окръжен съд даде ход на делото срещу бизнесмена Веселин Марешки. Той е обвиняем за изнудване заедно с Красимира Колева. Според внесения от прокуратурата акт двамата са поискали 10 000 лева от наемателя на пицарията „Ред хот" Асен Миланов и са повредили и унищожили част от имуществото му, като нанесените щети се изчисляват за близо 15 бона. Срещу Марешки е повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов, като скандалът между двамата избухна пред пицарията на 15 октомври м.г.По обвинението за изнудване законът предвижда от 5 до 15 години затвор, глоба от 5000 до 10 000 лева и конфискация на ½ от имуществото. Марешки е с мярка за неотклонение парична гаранция от 20 000 лева, а Колева –от 1000 лева.

Съдебният процес срещу бизнесмена е три дни с разпит на 70 свидетели по делото, но останаха 15, след като защитата поиска съдебното следствие да се провежда при съкратена процедура и да не се провеждат разпит на част от призованите, а да се ползват протоколи и експертни заключения от досъдебното производство. Трима адвокати поеха защитата на варненския бизнесмен.

Изборите свършиха, очаквам да приключи и този фарс, за да си върша работата, каза Марешки преди делото. Според него обвинението му е било повдигнато точно преди изборите и започнало след тях .Целта беше да не се канидатирам за кмет, обясни той. На всеки му е ясно , че няма как да изнудвам за 10 000 лева, още повече в компанията на някой друг и да си ги деля, каза още Марешки. Колкото до нанесената лека телесна повреда той обясни , че в суматохата има шамар в резултат на провокация, с която го предизвикал Костадинов , който като наместник на Волен Сидеров и негов кандидат за кмет във Варна, действал също като него . Ако се докаже, готов съм да си платя глобата, каза още Марешки . Костадинов влезе в новия ОбС от листата на Атака, Възраждане и Нова сила.

Очаквам справедливост и възмездие, Марешки да си получи заслуженото и да влезе в затвора, заяви Костадин Костадинов, който беше призован за първи свидетел. Той се появи в съда с много хора, които според него са засегнати от Марешки.Никой независимо колко е богат, известен и влиятелен, не може да посяга на друг човек.Не съм оптимист за бързината на делото, но съм оптимист за изхода му, каза Костадинов. Според него ако не осъдят Марешки, оттук нататък всеки ще вземе да раздава юмручно правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай