Съдът реши за удара на века на паркинг в София

Колин Колев остава в ареста заради обира на инкасо автомобил на паркинг на столичен мол

Съдът реши за удара на века на паркинг в София | StandartNews.com

Колин Колев остава в ареста по обвинение за участие в обира на инкасо автомобил на паркинг на столичен мол миналата година.

Откраднатата сума надхвърли 5 милиона лева.

Колин Колев - Коко, който застана пред съда днес, е един от тримата обвиняеми по делото. Прокуратурата поиска постоянния му арест. Той вече е осъждан за източване на банкови карти, пише Блиц.

Другите двама обвиняеми са Иван Ценков - Турчина, който е обявен за издирване и Михаил Павлов, известен още като Мишо Коня. Той в момента е в затвора, където излежава присъда за друг обир.

Обвинението срещу тримата е за участие в организирана престъпна група и за въоръжен грабеж в особено големи размери.

Припомняме, че въоръженият грабеж бе извършен на 15 ноември миналата година. При инцидента, станал до голям столичен търговски център, бе обран инкасо автомобил и бяха откраднати над 5 милиона лева.

По делото има разпит на свидетел с тайна самоличност. Той е един от хората, които Колев повикал в началото на 2022 година.

Именно тайният свидетел разказал как е станал обирът на инкасото. Така, чрез разпита на свидетеля и след видеотехническа експертиза, става ясно, че петимата нападатели били в дълги черни роби, маскирани и с ръкавици.

На колите са били поставени крадени украински номера.

След обира до МОЛ-а нападателите тръгнали към паркинга на голяма столична болница, след което завили по черен път.

Там имало оставени други коли. 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай