Руменова: Има една отлично работеща Сметна палата

Руменова: Има една отлично работеща Сметна палата | StandartNews.com

София. Има една отлична работеща Сметна палата, която ще продължи да работи така в бъдеще въпреки околната среда. Виждате – опитват се да върнат стария модел, който не работи. Това заяви председателят на Сметната палата Лидия Руменова по време на пресконференция по повод успешното приключване на Проект "Подобряване на професионалната компетентност на служителите в Сметната палата на Република България за осъществяване на ефективна и ефикасна одитна дейност".

Чрез проекта се обучи целият одиторен състав и се достига до разширяване на капацитета на всички одитори, посочи Руменова, цитирана от БГНЕС.

Повишаване на знанията и уменията има както и на отделните служители, така и на институцията като цяло, каза още тя и добави, че проектът е една дългосрочна стъпка за подобряване на капацитета на палатата и в бъдеще. Лидия Руменова акцентира и върху наръчника, изготвен от Сметната палата, за прилагане на международно признатите одитни стандарти и одитната дейност на Сметната палата. В момента в Сметната палата ръководството е конструирано изключително на професионален принцип, заяви председателят на Сметната палата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай