Родители искат голяма присъда за ученик убиец

Родители искат голяма присъда за ученик убиец | StandartNews.com

Делото срещу плевенски ученик, който брутално уби свой съсед заради спор кой пръв да премине през градинска пътека, ще се гледа за пореден път, този път във Великотърновския апелативен съд. Идната седмица магистратите трябва да отсъдят по жалби от двете страни и да решат съдбата на 17-годишния Мирослав Димитров. Той е наказан на 7 г. затвор при първоначален строг режим от Плевенския окръжен съд. Родителите на убития през март м. г. в кв. "Дружба" Мишел Коцев, на 19 г., искат максималното наказание от 12 г. лишаване от свобода.

Адвокатите на подсъдимия пък ще се опитат да го измъкнат по-скоро от решетките. Първата присъда срещу Мирослав от октомври м. г. бе 6 години затвор. Апелативният съд във Велико Търново отмени това решение и върна делото в Плевен за повторно разглеждане, а на 3 юни т. г. магистратите увеличиха наказанието с 1 г.

Мишел Коцев бе намушкан с нож в сърцето. В деня на убийството той и Мирослав се срещнали случайно между блоковете и се спречкали. Три месеца преди това срещу ученика убиец било образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай