Решават мярката на продавача на ракията-убиец

Решават мярката на продавача на ракията-убиец | StandartNews.com

Софийски апелативен съд трябва да вземе решение днес преди обяд по мярката за неотклонение на продавача на алкохола в Якоруда, който уби петима млади мъже, а други осем бяха спасени в реанимация на благоевградската болница. Окръжен съд – Благоевград наложи най-тежката мярка „Задържане под стража" за бизнесмена Тайфи Мекльов на свое заседание на 29 декември миналата година. Защитата на обвиняемия обаче обжалва пред САС.

„Мъчно ми е за починалите и за пострадалите. Ракията не е моя. Никаква ракия не съм носил. И аз пих от нея 100 грама, нищо ми няма. Никога не съм продавал ракия", каза пред съда в Благоевград Мекльов. Той заяви, че ракията – менте е донесена в цеха му от 33-г. Юсуф Мемчов, който издъхна на 21 декември 2015 г., като смъртта му засега не се разследва от прокуратурата. В смъртния акт като причина за кончината му е посочено „инфаркт". Тубата с метиловия алкохол била от 5-6 литра.

Когато се черпели на Коледа почти всички пили от нея, включително и Тайфи. Всички много харесали алкохола. Никой не усетил нещо необичайно. Някои си носели друг алкохол. На изпроводяк от същата ракия взели Младен Биков и Салих Муртев. Първият бе спасен от медиците, а вторият издъхна от алкохолно натравяне с метилов алкохол.

Мекльов уточни, че в цеха работят отвреме навреме с жена си, когато получат някаква поръчка за дървопреработване и за изработка на детайли. Тя доскоро била на борсата, в момента е безработна. Изкарват по 500-600 лева на месец, с които издържат семейството си – имат дъщеря студентка и син гимназист. Тайфи призна, че дал 4 литра от ракията на Юсуф на Биков, който щял да коли прасе, срещу един заек. „Не съм питал Юсуф откъде я има тази ракия", сподели обвиняемият. В последната си дума Мекльов поиска по-лека мярка за неотклонение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай