Разпитват свидетели по ключово дело, нищят 5 престъпления

Делото е за тежката катастрофа от миналия юли на столичния булевард "Черни връх"

Разпитват свидетели по ключово дело, нищят 5 престъпления | StandartNews.com

Софийският градски съд ще заседава в понеделник по делото за тежката катастрофа от миналия юли на столичния булевард "Черни връх", в която загинаха две млади жени. В последното заседание бяха изслушани няколко свидетели, предаде БГНЕС.

Сред разпитаните свидетели бяха двама мъже, които са работили в сервиза, в който Семерджиев е поддържал автомобила си. Свидетелите заявиха, че всеки месец са сменяли накладките на автомобила, което не е обичайна практика.

Беше разпитан и още един свидетел, който обясни, че това не е първата катастрофа на Семерджиев. Той посочи, че и преди време обвиняемият отново е предизвикал катастрофа.

Семерджиев отговаря за общо 5 престъпления, извършени на 10 юни 2022 г. и на 5 юли 2022 г.

В обвинителния акт, разпространен от прокуратурата, пише, че мъжът е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 километра в час в градски условия, където ограничението е до 50 км в час, без шофьорска книжка и под въздействието на наркотици. Автомобилът е преминал на червен светофар.

За тежката катастрофа на бул. „Черни връх” обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост на две момичета: 21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева, като действието е извършено под въздействието на метамфетамин, избягал е от местопроизшествието и като цяло случаят е квалифициран като особено тежък. Предвиденото наказание е от 5 до 20 години затвор. Случаят предизвика и редица рокади в СДВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай