Разбиха банда за лихварство и изнудване

Арестувани са четирима души

Разбиха банда за лихварство и изнудване | StandartNews.com

Банда за лихварство и изнудване бе разбира от антимафиотите. Специализираната прокуратура разследва организирана престъпна група за лихварство и изнудване, действала във Варна, съобщиха от обвинението.

На 16 ноември при специализирана операция на ГДБОП и на Специализираната прокуратура е неутрализирана организирана престъпна група за лихварство и изнудване, действала на територията на град Варна.

Арестувани са четирима души. Според събраните до момента доказателства групата е действала от началото на 2017 г. до задържането й. Отпускани са заеми на малоимотни граждани с нисък социален статус и най-вече на хора, които играели в казина, като им били налагани лихви от порядъка на 20-30%.

При претърсвания по време на специализираната операция във Варна, са иззети веществени доказателства,които имат отношение към предмета на досъдебното производство,сред тях и парични средства.

Предстои по-късно днес наблюдаващият прокурор по делото да повдигне обвинения на задържаните лица. На 18 ноември ще бъде внесено искане в Специализирания наказателен съд да им бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Работата по досъдебното производство продължава с разпити на свидетели и други следствени действия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай