Вторник,

Прокурори на среща с близки на убитото момиченце

От: Стандарт -
310
Прокурори на среща с близки на убитото момиченце
A
A
A

Административният ръководител на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова и наблюдаващият прокурор по делото Нина Панчева се срещнаха с роднините на убитото 7-годишно момиче от с. Ковачевци. Те изказаха съболезнования на семейството за тежката загуба на детето.

Бащата на момичето Янко Стоилов и чичото на детето Бисер Михайлов бяха информирани за предприетите неотложни действия по разследването на тежкото престъпление.Наблюдаващият прокурор уточни, че понастоящем обвиняемият М.Б. е привлечен към наказателна отговорност за две престъпления – за причиняване на смърт по особено мъчителен начин и за опит за изнасилване.

Извършителят е задържан за срок до 72 часа, като предстои Окръжна прокуратура – София да внесе в съда искане за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“.

Окръжният прокурор увери близките на жертвата, че разследването по образуваното досъдебно производство ще бъде проведено бързо, обективно, всестранно и пълно. Тя им обясни, че наказанието за извършителя на тежкото престъпление се определя от съда в рамките на предвиденото от законодателя.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com