Прокурори и следователи с дарение за плазмафереза

Сийка Милева изрази от името на Иван Гешев благодарност към участниците в дарението

Прокурори и следователи с дарение за плазмафереза | StandartNews.com

Два нови апарата за плазмафереза бяха дарени на СБЛАГ „Майчин дом“ и Националния център по трансфузионна хематология, закупени със средства на прокурори, следователи и съдебни служители, събрани в рамките на благотворителната кампания на Асоциация на прокурорите в България (АПБ) и Камара на следователите в България (КСБ). Благородната инициатива бе подкрепена от главния прокурор Иван Гешев и ръководството на Прокуратурата на Република България.

При връчване на дарението в сградата на СБЛАГ „Майчин дом“ говорителят на главния прокурор Сийка Милева изрази от името на Иван Гешев благодарност към участниците в инициативата.

"В тези трудни времена прокурорите, следователите и съдебните служители, освен да изпълняват задълженията си по закон - за утвърждаване на върховенството на правото и за защита на обществения интерес, показаха, че могат да са съпричастни като дадат своя скромен принос в трудната битка за спасяването на човешки животи. Направихме го през пролетта, когато беше първата вълна на пандемията. Правим го и днес и ще продължим да го правим и в бъдеще. Надявам се, че дарените апарати ще помогнат на нуждаещите се като успоредно с това, спазвайки правилата, всеки един от нас ще прояви нужното смирение, за да преминем заедно през тежкото за всички народи изпитание. В този момент всяка помощ е ценна, така че кампанията продължава, защото преди да бъдем  магистрати, ние сме граждани на нашата страна", заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай