Четвъртък,

Прокурори и следователи с дарение за плазмафереза

От: Рачо Рачев -
148
Прокурори и следователи с дарение за плазмафереза
A
A
A

Два нови апарата за плазмафереза бяха дарени на СБЛАГ „Майчин дом“ и Националния център по трансфузионна хематология, закупени със средства на прокурори, следователи и съдебни служители, събрани в рамките на благотворителната кампания на Асоциация на прокурорите в България (АПБ) и Камара на следователите в България (КСБ). Благородната инициатива бе подкрепена от главния прокурор Иван Гешев и ръководството на Прокуратурата на Република България.

При връчване на дарението в сградата на СБЛАГ „Майчин дом“ говорителят на главния прокурор Сийка Милева изрази от името на Иван Гешев благодарност към участниците в инициативата.

"В тези трудни времена прокурорите, следователите и съдебните служители, освен да изпълняват задълженията си по закон - за утвърждаване на върховенството на правото и за защита на обществения интерес, показаха, че могат да са съпричастни като дадат своя скромен принос в трудната битка за спасяването на човешки животи. Направихме го през пролетта, когато беше първата вълна на пандемията. Правим го и днес и ще продължим да го правим и в бъдеще. Надявам се, че дарените апарати ще помогнат на нуждаещите се като успоредно с това, спазвайки правилата, всеки един от нас ще прояви нужното смирение, за да преминем заедно през тежкото за всички народи изпитание. В този момент всяка помощ е ценна, така че кампанията продължава, защото преди да бъдем  магистрати, ние сме граждани на нашата страна", заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички