Прокуратурата с арести за доброволческите отряди

Прокуратурата с арести за доброволческите отряди | StandartNews.com

Граждански арест няма и не може да има. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от БГНЕС.

„Абсолютно недопустимо е отряди, отделни лица, формирования, организации, както и да се наричат те, било отряди за защита, организации за съдействие и т.н. да се опитват да изземват функции на държавни органи, да си присвояват тези функции и да осъществяват това, което някои медии нарекоха лов на бежанци. Това няма да бъде допуснато и мога да гарантирам, че всички такива опити ще бъдат преследвани от прокуратурата с цялата тежест на закона", категоричен е главният прокурор Сотир Цацаров.

Той съобщи, че към настоящия момент са идентифицирани част от лицата, които са участвали в инцидента недалеч от река Резовска. „Вчера изисках справка от директора на Гранична полиция. В резултат на тази справка сме успели да локализираме мястото, където са задържани бежанци, мястото, където спрямо тях е упражнено насилие, както и мястото, където впоследствие те са били открити от органите на Гранична полиция", обясни Цацаров.

По случая работи Районна прокуратура Малко Търново. „Към настоящия момент лицето, което е правило изявления и е направило публичен клипа в интернет и очевидно е участвал в тази грозна сцена, е задържано за 24 часа със съдействието на ОД на МВР Бургас. Текат интензивни действия по разследването", уточни Сотир Цацаров.

Клипът със задържането на мигрантите стигна и до Euronews:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай