Прокуратурата: Рано е за версии на обира в Айтос

Прокуратурата: Рано е за версии на обира в Айтос | StandartNews.com

"Прекалено рано е да говорим за версии на обира на банката в Айтос, разследването е в много начален етап и е несериозно да кажем каквото и да било. Още повече че сме длъжни да пазим следствената тайна". Това заяви шефката на Окръжната прокуратура в Бургас Калина Чапкънова за въоръжения грабеж на клон на "Уникредит Булбанк" в Айтос. От офиса бяха задигнати 55 000 лв. във вторник преди обяд.

От Бургаската окръжна прокуратура обявиха, че е образувано дело срещу неизвестен извършител. Досъдебното производство е за престъпление по чл. 199 от Наказателния кодекс за извършен въоръжен грабеж за сума в особено големи размери.

Наблюдаващ прокурор по случая е Георги Дуков. Разследването продължава. Все още няма задържани или заподозрени лица. Въпреки това разследващите са категорични, че фирмата 3S СОТ, която охранява банката, е действала професионално по всички правила. Мобилната група е пристигнала буквално секунди след извършителите. От записите на охранителните камери и от показанията на свидетелите става ясно, че двамата нападатели вероятно са млади мъже на възраст около 30 години, които са пристигнали с мотор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай