Сряда,

Прокуратурата проговори за смазания от бой младеж в Плевен

От: Иван Ангелов -
1932
Прокуратурата проговори за смазания от бой младеж в Плевен
A
A
A

Вследствие на публикациите в социалните мрежи, прокуратурата се е самосезирала по случая със смазания от бой пред заведение в Плевен 19-годишен младеж, съобщава Нова телевизия.

За случая стана ясно, след като бащата на пострадалото момче разказа за него с пост в социалните мрежи.

“Образувано е досъдебно наказателно производство. Изискани са записите, които покриват мястото, където е станал инцидента”, каза окръжният прокурор на Плевен Владимир Николов.

Делото е възложено на следовател. Дадени са указания да бъде назначена видеотехническа експертиза, в която да има лицево идентификационно изследване, каза още той.

Николов призова “цялата общественост да запази спокойствие”. “Целия случай ще бъде изяснен в максимално бързи срокове”, обеща той. 

По първоначални данни, с които разполага плевенската прокуратура,  вътре в заведението възниква инцидент между две групи граждани, който се пренася навън. В този момент преминава въпросната група служители на МВР, които обаче са в извънработно време.

Полицаите твърдят, че минавайки покрай мястото са се намесили, за да прекратят побоя между двете групи, каза Николов.

Тепърва ще бъде изяснено колко точно са били полицаите, как и защо са се намесили в боя и дали са подали сигнал в полицията, за да може на място да се отзове дежурен екип. Николов се опасява обаче, че иззетите камери, може и да не предоставят достатъчно информация, защото инцидентът "се е случил в тъмната част на денонощието".


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com