Сряда,

Поискаха отстраняване на кмета на Созопол

От: Матей Бонев -
210
Поискаха отстраняване на кмета на Созопол
A
A
A

Отстраняване от длъжност на кмета на Созопол Панайот Рейзи и на главния счетоводител на общината  Златка Мусева поиска днес Софийската градска прокуратура. Както е известно срещу двамата са повдигнати обвинения за длъжностно присвояване в особено големи размери - близо 2 млн. лв.
 Обвинението към Панайот Рейзи е конкретизирано на 1 април, посочени са съучастниците му и точния размер на присвоената сума, уточняват от държавното обвинение. Също тогава е привлечена към него и Златка Мусева, както и трети съучастник, на който се съобщава само малкото име - Венцислав. 
 Според обвинението, Рейзи и Мусева са плащали пари от бюджета на община Созопол по фактури за извършени строително-монтажни работи. Сумите обаче постъпвали по сметка на човек, който няма нищо общо с фирмата-изпълнител.
 Прокуратурата настоява кметът и главната счетоводителка да бъдат отстранени от длъжност, тъй като престъплението е било извършено във връзка с работата им и  служебното им положение и това би създало пречки при разследването. 
 Предстои Специализирания наказателен съд да разгледа искането на прокуратурата. 


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички