Поискаха отстраняване на кмета на Созопол

Отстраняване от длъжност на кмета на Созопол Панайот Рейзи и на главния счетоводител на общината Златка Мусева е поискала Софийската градска прокуратура

Поискаха отстраняване на кмета на Созопол | StandartNews.com

Отстраняване от длъжност на кмета на Созопол Панайот Рейзи и на главния счетоводител на общината  Златка Мусева поиска днес Софийската градска прокуратура. Както е известно срещу двамата са повдигнати обвинения за длъжностно присвояване в особено големи размери - близо 2 млн. лв.
 Обвинението към Панайот Рейзи е конкретизирано на 1 април, посочени са съучастниците му и точния размер на присвоената сума, уточняват от държавното обвинение. Също тогава е привлечена към него и Златка Мусева, както и трети съучастник, на който се съобщава само малкото име - Венцислав. 
 Според обвинението, Рейзи и Мусева са плащали пари от бюджета на община Созопол по фактури за извършени строително-монтажни работи. Сумите обаче постъпвали по сметка на човек, който няма нищо общо с фирмата-изпълнител.
 Прокуратурата настоява кметът и главната счетоводителка да бъдат отстранени от длъжност, тъй като престъплението е било извършено във връзка с работата им и  служебното им положение и това би създало пречки при разследването. 
 Предстои Специализирания наказателен съд да разгледа искането на прокуратурата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай