Приятел на Андрей: Убиецът Джок не се е извинявал

Щом излезе от България Полфрийман пак ще започне да хули съдебната ни система, казва Николай Минков

Приятел на Андрей: Убиецът Джок не се е извинявал | StandartNews.com

Джок Полфрийман не се е променил. Това пред бТВ Николай Минков - близък приятел на убития от Полфрийман студент Андрей Монов. Преди дни Апелативният съд в София освободи близо 7 години предсрочно австралиеца. Лавина от гняв се стоварва породен ден срещу съдебния състав, начело с Калин Калпакчиев, който пусна престъпника на свобода.

Полфрийман бе осъден на 20 години затвор, като излежа близо 12 години. В момента Джок се намира в центъра за чужденци в Бусманци и чака издаването на документи за самоличност.

"Осъденият никога не се е извинявал за извършеното престъпление", разкри Минков, опровергавайки Иводор Коваров, пасторът на убиеца, който в събота обясняваше колко се разкайва престъпникът и как искал с добри дела в затвора да изкупи вината си.

ВИЖ ОЩЕ: Позор за съдиите, освободили убиеца Джок

"Оставa горчивина след решението на съда, осъденият не е поправен, той отбягва въпроса за вината си и повтаря свои версии, че е защитавал някого в нощта на убийството. Той никога не е казвал, че иска да се извини. Полфрийман се чувства като част от някаква конспирация”, заяви още приятелят на Андрей.

ВИЖ ОЩЕ: Лавина от гняв срещу Калпакчиев заради Полфрийман

"Моментът, в който Полфрийман излезе от страната ще започне отново да говори колко е грешна съдебната ни система. Същата тази система го е наградила 13 пъти, дала му е възможност да учи български, да работи и му е позволила достъп до свещеник", смята Минков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай