Понеделник,

Прекратяват правомощията на кмета на Септември

От: Стандарт -
109
Прекратяват правомощията на кмета на Септември
A
A
A

Върховният административен съд е постановил общинската избирателна комисия в Септември в тридневен срок, считано от днес, предсрочно да прекрати правомощията на кмета на Септември Марин Рачев. Решението на ВАС е окончателно. Причината е конфликт на интереси, установени от антикорупционната комисия

Според решението на комисията, Марин Рачев е в конфликт на интереси, внасяйки в предишния Общински съвет предложение за одобряване на строеж върху преобразувана горска територия и то на фирма, собственост на майка му - Спаска Рачева.

В началото на януари тази година Общинската избирателна комисия отказа да прекрати кметските правомощия на Рачев с мотив, че деянието е извършено в предишния му кметски мандат, който е приключил.

Решението бе отменено от Пазарджишкия административен съд и последва обжалване пред ВАС, който окончателно потвърди решението на пазарджишките магистрати:

„Това нас ни удовлетворява. Това, че законът се приложи и че ОИК следва да тълкува закона така, както й казва ВАС“, каза  вносителят на сигнала адв. Николай Баташки, председател на Сдружението „Да Спасим община Септември“.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички