Прекратяват правомощията на кмета на Септември

ВАС е постановил ОИК-Септември в тридневен срок да прекрати предсрочно правомощията на Марин Рачев

Прекратяват правомощията на кмета на Септември | StandartNews.com

Върховният административен съд е постановил общинската избирателна комисия в Септември в тридневен срок, считано от днес, предсрочно да прекрати правомощията на кмета на Септември Марин Рачев. Решението на ВАС е окончателно. Причината е конфликт на интереси, установени от антикорупционната комисия

Според решението на комисията, Марин Рачев е в конфликт на интереси, внасяйки в предишния Общински съвет предложение за одобряване на строеж върху преобразувана горска територия и то на фирма, собственост на майка му - Спаска Рачева.

В началото на януари тази година Общинската избирателна комисия отказа да прекрати кметските правомощия на Рачев с мотив, че деянието е извършено в предишния му кметски мандат, който е приключил.

Решението бе отменено от Пазарджишкия административен съд и последва обжалване пред ВАС, който окончателно потвърди решението на пазарджишките магистрати:

„Това нас ни удовлетворява. Това, че законът се приложи и че ОИК следва да тълкува закона така, както й казва ВАС“, каза  вносителят на сигнала адв. Николай Баташки, председател на Сдружението „Да Спасим община Септември“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай