Вторник,

Паднаха лъжите по "Магнитски" срещу Пеевски. Край на проверките

От: Агенция Стандарт -
6634
Паднаха лъжите по "Магнитски" срещу Пеевски. Край на проверките
A
A
A

Всички лъжи на умните и красивите срещу народния представител от ДПС Делян Пеевски паднаха. Поради липса на каквито и да било данни за нарушения прокуратурата прекрати проверките срещу него и бившия заместник -председател на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Илко Желязков. Това каза в предаването "Преди всички" по БНР Валентина Маджарова, ръководител на Специализираната прокуратура

"Това е направено, тъй като включително и проверяващият орган в лицето на Националната агенция за приходите (НАП), не констатира неправомерна дейност. В този случай прокурорът е в обвързана компетентност, не разполага с тези специални знания, и в крайна сметка наблюдаващият прокурор се произнася по фактите и обстоятелствата такива каквито са по извършената проверка."

По отношение на третото лице в списъка "Магнитски" - намиращият се в Дубай Васил Божков, разследванията продължат, добави Маджарова. Тя уточни, че след преустановяване на дейността на спецструктурите от утре, по делата ще работи Софийската градска прокуратура.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com