Повдигнаха обвинение на бияча от София Тех Парк

Прокурор от СРП е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа

Повдигнаха обвинение на бияча от София Тех Парк | StandartNews.com

Наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура (СРП) привлече към наказателна отговорност 20-годишен мъж, за това, че е изтръгнал и впоследствие захвърлил зад огражденията мобилно устройство на журналист, съобщиха от прокуратурата.

Описаното представлява извършено престъпление по чл. 325, ал. 2 от Наказателния кодекс - хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост.

Противоправните деяния са извършени по време на Национална конференция на политическа партия, проведена на територията на "София Тех Парк" на 5 август 2020 г.

Мъжът не е осъждан, няма предходни криминални прояви. Същият признава извършеното престъпление, като съдейства изцяло на органите на полицията и прокуратурата. В обясненията си е посочил, че лица, съпричастни към организирането на протестите, са му обещали заплащане, ако предизвика и извърши провокативни действия към участници в събитието на територията на "София Тех Парк".

Предвид високата обществена опасност на деянието прокурор от СРП е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа. Действията по изясняване на случая продължават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай