Повдигнаха обвинение на стрелеца от Гоце Делчев

Повдигнаха обвинение на стрелеца от Гоце Делчев | StandartNews.com

Благоевград. Прокуратурата повдигна обвинение във вторник следобед на 82-годишния стрелец, който рани тежко 27-годишна жена с един куршум в гърба на животинския пазар в Гоце Делчев.

Сигналът за стрелбата е подаден в местната полиция точно в 12,00 часа в понеделник. „Ще искаме удължаване на задържането му в ареста до 72 часа. Ще настояваме за вземането на мярка за неотклонение „домашен арест" спрямо лицето, тъй като има сериозни здравословни проблеми и не може да е зад решетките. В момента е в болница, където е под полицейска охрана", заявиха от Окръжна прокуратура – Благоевград. Полицаи пазят възрастния стрелец, за да не би близките на пострадалата да потърсят саморазправа с него. Ранената Димитрия Асенова е от село Гърмен и във фаталния ден седяла на каруцата заедно с мъжа си. Тя станала неволна мишена на пишман стрелеца, който страда от проблеми с психиката. В момента старецът, който е с инициали Б.Д., е в тежко психично състояние. Той гръмнал от ранчото си с незаконно притежаван пистолет – самоделка. Някога старецът работил като охрана на животинския пазар. Няма никакво вземане – даване между стрелеца и жертвата, категорични са разследващите.

Ранената жена бе оперирана над 4 часа в МБАЛ „Иван Скендеров" в Гоце Делчев. Има реална опасност за живота й. Приета бе в много тежко състояние – с кръвозагуба, кръв в корема, скъсан черен дроб, разкъсан бъбрек. В момента върви кампания по кръвопреливане. По случая е образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай