Поставиха капан на Гешев! Светкавична реакция

Гласуването на депутатите и отговорът на главния прокурор

Поставиха капан на Гешев! Светкавична реакция | StandartNews.com

Депутатите приеха окончателно да има механизъм за контрол върху главния прокурор. Това стана по време на заседанието на парламента, на което се гледат на второ четене промените в НПК.

Депутатите по предложение на ГЕРБ приеха със 17 гласа да се освобождават председателите на върховните съдилища. Само „Възраждане се въздържаха, а БСП напуснаха залата преди изобщо да започне обсъждането на промените. Общо 209 депутати гласуваха.

От парламентарната трибуна Корнелия Нинова каза, че това бързане има за цел да бъде свален Иван Гешев, текстовете да бъдат атакувани пред конституционния съд и да бъде запазен имунитетът на Бойко Борисов.

Главният прокурор  Иван Гешев  пък се обяви срещу опитите за намеса в работата на независимата съдебна система пред магистрати в Пловдив.Иван Гешев проведе работна среща с прокурори от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура в гр. Пловдив.

Той разговаря с колегите си за предизвикателствата пред работата на магистратите.„Страхът е лош съветник. Нашата истинска цел е защита на независимостта на прокуратурата и съдебната власт“, подчерта главният прокурор.

Той се обяви срещу опитите за намеса в работата на независимата съдебна система.Гешев насърчи прокурорите да вършат спокойно и отговорно работата си, да продължат да работят в интерес на българските граждани, ръководени от Конституцията и върховенството на закона.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай