Събота,

Поне 10 г. затвор за опит за убийство в София

От: Мартина Суботинова -
287
Поне 10 г. затвор за опит за убийство в София
A
A
A

Около 22:30 ч. на 30.09.2020 г., на бул. „Княгиня Мария Луиза“, в района на площад „Лъвов мост“ в столицата, бил направен опит за убийство на 31-годииния Д.Т. Мъжът бил мамушкан с нож в гърдите, съобщиха от прокуратурата.

Състав на Софийски градски съд е уважил искането за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на наблюдаващия прокурор от Софийска градска прокуратура, под чието ръководство се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от НК.

Извършителят на деянието е бил установен – А.И. (на 50 години), от с. Люляково, община Кърджали. Същият е бил привлечен в качеството на обвиняем и задържан с постановление на прокурор за срок до 72 часа.

В днешното съдебно заседание съдът е приел доводите на прокурора от Софийска градска прокуратура, че е налице реална опасност обвиняемият и да се укрие и да извърши престъпление.

Престъпното деяние, за което е привлечен към наказателна отговорност, е тежко, наказуемо е с „лишаване от свобода“ за срок от минимум десет години и е с изключително висока степен на обществена опасност. Освен това, обвиняемият няма установен адрес в гр. София. Разследването продължава.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com