Погват просветния министър за сблъсък на интереси

Конфликтът на интереси е между него и шефа на Комисията на защита на потребителите

Погват просветния министър за сблъсък на интереси | StandartNews.com

КПКОНПИ проверява конфликт на интереси между образователния министър Красимир Вълчев и председателя на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.  Антикорупционната комисия се е самосезирала след медийни публикации по проблема.

Според публикациите, изпълнителният директор на Фондация „Просвета“ Мария Карабельова-Маргаритова е кума на Красимир Вълчев и същевременно е съдружничка с неговата съпруга в консултантско дружество „Бонафиде Адвайзърс“ ООД.

Посочва се още се, че основната дейност на Фондацията се субсидира и е зависима от МОН, а всички нови учебници на издателска група „Просвета“ за 11 клас за учебната 2020/21 г. са одобрени от министъра на образованието и науката.

Изнесена е и информация, че съпругата на министъра на образованието е собственик на „ПР енд ивент консултинг“ АД, и откакто Димитър Маргаритов е председател на КЗП, от бюджета на тази комисия са разходвани около 100 хил. лв. за организиране на събития, медийно обслужване и изработка на сувенири за КЗП и Европейския потребителски център – България.

Публикувани са и факсимилета на договор на стойност приблизително 35 хил. лв., както и справка, съдържаща данни за лицата, посочени в сигнала и дружеството „Бонафиде Адвайзърс“ ООД.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай