Събота,

Погват просветния министър за сблъсък на интереси

От: Рачо Рачев, кадър бТВ -
282
Погват просветния министър за сблъсък на интереси
A
A
A

КПКОНПИ проверява конфликт на интереси между образователния министър Красимир Вълчев и председателя на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.  Антикорупционната комисия се е самосезирала след медийни публикации по проблема.

Според публикациите, изпълнителният директор на Фондация „Просвета“ Мария Карабельова-Маргаритова е кума на Красимир Вълчев и същевременно е съдружничка с неговата съпруга в консултантско дружество „Бонафиде Адвайзърс“ ООД.

Посочва се още се, че основната дейност на Фондацията се субсидира и е зависима от МОН, а всички нови учебници на издателска група „Просвета“ за 11 клас за учебната 2020/21 г. са одобрени от министъра на образованието и науката.

Изнесена е и информация, че съпругата на министъра на образованието е собственик на „ПР енд ивент консултинг“ АД, и откакто Димитър Маргаритов е председател на КЗП, от бюджета на тази комисия са разходвани около 100 хил. лв. за организиране на събития, медийно обслужване и изработка на сувенири за КЗП и Европейския потребителски център – България.

Публикувани са и факсимилета на договор на стойност приблизително 35 хил. лв., както и справка, съдържаща данни за лицата, посочени в сигнала и дружеството „Бонафиде Адвайзърс“ ООД.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички