Пеевски с ключов ход! Проверка на магистратите, пуснали садиста

Сезира Инспектората на ВСС

Пеевски с ключов ход! Проверка на магистратите, пуснали садиста | StandartNews.com

Народният представител от ДПС Делян Пеевски сезира, както обеща вчера, Инспектората на ВСС заради магистратите, пуснали на свобода садиста от Стара Загора, който обезобрази 18-годишната Дебора Михайлова, счупи носа й и обръсна косата й.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски: Незабавна проверка на магистратите, пуснали изверга с ножа

Пеевски подаде днес сигнал до Инспектората към Висшия съдебен съвет с искане да се извърши цялостна и задълбочена проверка на действията на съдебния състав на Окръжен съд – Стара Загора, довели до освобождаването от ареста на обвиняемия за жестокото престъпление, потресло цялата ни общественост, в резултат на което тежко пострада 18-годишно момиче, съобщи пресцентърът на ДПС.

В сигнала се посочва, че е абсолютно недопустимо подобно зверство да се случва в цивилизована европейска държава. Същевременно действията на конкретни магистрати – при положение, че жертвата на престъплението е обезобразена и е в критично състояние, пораждат изключително много въпроси, включително относно основанията на съда за квалификацията на извършеното деяние като лека телесна повреда.

В искането си Делян Пеевски настоява в случай, че при проверката се установи извършено нарушение при разглеждането на въззивното наказателно дело с докладчик съдия Татяна Гьонева, Инспекторатът към Висшия съдебен съвет да упражни законовите си правомощия с оглед реализирането на съответната отговорност.

Изключително възмутен съм от случилото се. Според мен институциите в лицето на Инспектората към Висшия съдебен съвет незабавно трябва да се самосезират и да вземат мерки, каза в неделя Пеевски. И заяви, че ще сезира Инспектората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай