Пеевски: Незабавна проверка на магистратите, пуснали изверга с ножа

Недопустимо е подобно зверство да се случва в цивилизована европейска държава

Пеевски: Незабавна проверка на магистратите, пуснали изверга с ножа | StandartNews.com

Зверската постъпка на Георги Николаев, обезобразил 18-годишно момиче в Стара Загора, потресе цяла България. По темата, разтресла из основи родното общество, БЛИЦ потърси за коментар депутата от ДПС Делян Пеевски. Ето как той отговори на въпросите на Ивайло Крачунов от сайта:

- Г-н Пеевски, какво е мнението Ви за бруталното престъпление на Георги Николаев?

- Изключително възмутен съм от случилото се. Недопустимо е подобно зверство да се случва в цивилизована европейска държава. Според мен институциите в лицето на Инспектората към Висшия съдебен съвет незабавно трябва да се самосезират и да вземат мерки.

- Какво според Вас трябва да направи Инспекторатът към ВСС?

- ДПС е партия, която е доказала по безспорен начин, че уважава разделението на властите. Категоричен съм, че Инспекторатът към ВСС трябва да се самосезира незабавно и да извърши свое собствено разследване на магистратите, които са освободили садиста и са му позволили да се разхожда свободно, след извършеното от него престъпление.

По този начин на Николаев е била дадена възможност да продължава да е опасен за хората и са създадени предпоставки да пострадат и други невинни граждани. На мнение съм, че трябва да се направи задълбочена проверка как една съдийка преценява, че зверството на Николаев представлява лека телесна повреда, при положение, че момичето е обезобразено и е в критично състояние.

Институциите не трябва да бездействат, а да осигуряват справедливост и спокойствие на българските граждани. Това е тяхното призвание!

- Как ще реагира по този казус ДПС?

- Ако Инспекторатът към ВСС вече не се е самосезирал, то ние като партия ще го сезираме официално още в понеделник. Първата работа на парламента и на политиците през септември е да се инициира смяната на ВСС, който е с изтекъл мандат. ДПС е отговорна партия и съблюдава спазването на законността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай