Оставиха задържаните за трафик на хероин за 13,5 млн. лв. Сребреви в ареста

Оставиха задържаните за трафик на хероин за 13,5 млн. лв. Сребреви в ареста | StandartNews.com

Хасково. Задържаните за рекордното количество хероин, спипан на наша територия на 11-ти ноември, баща и син Сребреви остават в ареста, реши Хасковският окръжен съд.

Първоначално обявените от глав. секретар на МВР Светлозар Лазаров 112 килограма дрога бяха открити на метри от граничната бразда край свиленградското село Щит.

В залата днес обаче стана ясно, че спипаният в чувал, оставен в храстите наркотик е всъщност 104 килограма, чисто тегло. По цени на съдебната системата дрогата е на стойност близо 13,5 млн. лева.

Защитата на двамата родственици поиска освобождаването им. Мотивът на адвокатите им е, че бащата Сребрю Сребрев е бил заловен в момент, когато е бил на около 10 метра от дрогата. Белезниците на ръцете на синът Михаил пък щракнали буквално докато орял с трактора на нивата, в близост до мястото с дрогата.

Сребрю Сребрев пък беше категоричен, че няма нищо общо със случая и хероин е виждал единствено в телевизионни репортажи.

Въпреки това двамата остават в ареста с постоянна мярка „задържане под страже". Могат да я обжалват пред Апелативен съд-Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай