Оставиха изнасилвач в ареста

Оставиха изнасилвач в ареста | StandartNews.com

Бившият затворник, който изнасили 20-г. жена в петричкото село Митино посред бял ден, остава в ареста. Районният съд постанови в петък най-тежката мярка за неотклонение за рецидивиста. Решението може да се обжалва пред Окръжен съд-Благоевград.

Часове преди съдебното заседание стотина петричани се събраха на мирен протест пред сградата на съда. Те се обявиха за справедлив процес срещу 31-г. престъпник Митко Соколов от ромската махала на града. Той е обвинен в изнасилване и грабеж, тъй като задигнал от жертвата си мобилния й телефон и портмонето. Хората негодуваха и срещу ромските беззакония в общината, като настояха да се приложи цялата строгост на закона срещу виновниците. Засилено полицейско присъствие имаше в района, униформените не позволиха на протестиращите да блокират движението по булевард "Цар Борис III". Те обаче започнаха да пресичат бавно на пешеходната пътека и за 5-10 минути спряха колите и в двете посоки.

Младата жена бе нападната на 31 август, докато отивала на работа. По обяд жертвата вървяла към жп гарата, за да хване влака и да стигне до Петрич. Именно там насилникът издебнал жената, заплашил я с отвертка и я насилил. След като приключил гаврата, взел портфейла й и мобилния й телефон.

Няколко часа по-късно Митко Соколов е арестуван в дома му в ромската махала на Петрич. Последната присъда на изнасилвача е от 2013 г. Тогава Окръжен съд-Благоевград постанови три години затвор при строг режим за Соколов за извършен от него грабеж. Излязъл на свобода на 31 май тази година и само три месеца по-късно отново извърши две тежки престъпления – изнасилване и грабеж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай