Остава ли Димитров кмет на Несебър?

Спецсъдът отказа да го отстрани от длъжност

Остава ли Димитров кмет на Несебър? | StandartNews.com

Два дни след като стана ясно, че Септември ще има нов кмет заради решение на съда, което отстранява сегашния поради конфликт на интереси с фирма на майка му, два месеца и половина след задържането на Николай Димитров, така и не е ясно дали той ще остане градоначалник на Несебър или ще управлява само себе си в ареста.

Специализираният съд отказа да отстрани от длъжност кмета на Несебър Николай Димитров, съобщи БТА. Това определение обаче не е окончателно и подлежи на протест от страна на прокуратурата. Още отсега може да се предположи, че такъв протест ще има.

Междувренно Димитров се появи в прекрасно настроение пред камерата на bТV и за пореден път се защити, че операцията срещу него е заради изборите. Той спечели вота за четвърти път, но чу резултатите в ареста.

Прокуратурата обвини Димитров в участие в престъпна група за купуване на гласове с още двама. В края на декември, след поредно обжалване на определената му мярка, той излезе от ареста под парична гаранция.

Спецпрокуратурата поиска отстраняване от длъжност на Димитров, тъй като в качеството си на кмет той е основен работодател на голям брой фирми и лица в общината и разполага с възможности да повлияе на свидетели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай