Сряда,

Осъдиха бивш митнически шеф на 4 г. затвор

От: Рачо Рачев -
419
Осъдиха бивш митнически шеф на 4 г. затвор
A
A
A

Състав на Хасковския окръжен съд даде 4 г. затвор на бившият началник на митница Свиленград Тодор Караиванов, след като го призна за виновен във взимането на подкуп в условията на продължавано престъпление, предаде БТА.

Караиванов ще трябва да заплати и глоба от 5000 лева, той се лишава и от право да заема длъжност в държавната администрация за срок от 6 години. Подсъдимият е поискал и приел дар - пари в различни валути в общ размер на 600 евро и 1600 лева, който не му се следва. Те му били дадени от С.Х.Х. и Х.И.Х., за да извърши действия по служба и за да не извърши такива действия, предвидени в длъжностната му характеристика като началник на митница Свиленград, според обвинението.

Съдът е признал подсъдимия Караиванов за виновен и по второто му повдигнато обвинение за това, че на 28 януари 2015 г. в качеството си на длъжностно лице е използвал своето служебно положение и влиянието си над подчинените му служители, за да набави за себе си противозаконна облага - сумата от 10 000 евро. Тогава той бе и задържан при акция на ДАНС.

От съда уточняват, че с присъдата съдът определя едно общо наказание за двете деяния в размер на най-тежкото от тях, което трябва да изтърпи при първоначален общ режим. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Пловдив.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com