Осъдиха сириец за хулиганство

Осъдиха сириец за хулиганство | StandartNews.com

Хасково. Бежанец от Сирия получи глоба от 250 лева за хулиганство в харманлийски хотел от районния съд.

Санкцията за Ахмед Дауиш Али по Указа за борба с дребното хулиганство е заради това, че пиян нахлул в понеделник вечерта във фоайето на местния хотел „Хеброс", направил скандал и на изпроводяк забил юмрук в гърдите на работещия там Ирен Чаушев.

Пред съда 38-годишният сириец се покаял за стореното и обяснил агресивните си действия с това, че бил разстроен от лошата нови, която получил малко преди вандалската сцена от родината си. От там му съобщили за кончината на майка му.

Пред съда дипломираният от университет в Украйна фармацевт дори се извини за поведението си и посочи, че е благодарен на България, за дето му е дала убежище.

Междувременно се разбра, че на 19-ти януари 11 нелегални са прибрани от полицията от запустяла къща в Симеоновград. Нелегалните са изпратени към транзитния център в Елхово.

Според обясненията на собственикът на имота, когото местните познават като Гошо-Заека, чужденците са прибрани на топло, след като той го срещнал по пътя, видял ги, че са премръзнали и му дожаляло.

По неофициална информация става въпрос за канал за трафик на на бежанци. Има улики и за участието на хасковлии в него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай