Осъдиха бивша барета за трафик на дрога

Осъдиха бивша барета за трафик на дрога | StandartNews.com

Хасково. Бивша барета получи две години зад решетките и глоба от 10 000 лв. за трафик на хероин от хасковският окръжен съд.

Екс-спецполицаят от отряда за борба с тероризма Жоро Цанов беше закопчан през 2011 година като част от банда , отклонила пратка от 22 кг. дрога от канал за Холандия.

Акцията беше проведена на територията на Хасково, Кърджали и Пловдив след като наркопласьорите са следени и подслушвани, включително и чрез СРС-та.

Сред закопчаните бяха трима хасковлии - таксиметровият шофьор Фахри Мурад, Рамадан Рамадан и Боян Маринов. Фахри Мурад бе задържан в Първомай в момент, когато предава 18 кг. от наркотика на софиянеца Жоро Цанов. В баретата полицаите намериха 20 000 евро и законен пистолет Глок.

По време на разследването станало ясно, че тримата хасковлии са отклонили наркотика от по-голяма пратка, предназначена за Западна Европа. И до днес обаче няма яснота кои са големите босове, организирали канала за хероин. Предполага се, че става дума за международна престъпна групировка.

Жоро Цанов е последният осъден от групата. Още през 2012-а двамата хасковлии Мурад и Рамадан сключиха споразумение с прокуратурата, признаха се за виновни и получиха присъди – първият 6, вторият 3 години затвор и глоби. Година по-късно Боян Маринов също се споразумя с държавното обвинение и получи 3 г. и 8 месеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай